Hipp Hurra

Aktuelt

Logo og sånt - er det så viktig? Og hva er egentlig visuell identitet?

 
 

Logo vet vi hva er - de aller fleste bedrifter har sin egen - men hva er egentlig visuell identitet og identitetsdesign?

Vi pleier å si det med et sitat av Paul Rand: «Design is the silent ambassador of your brand». En bedrifts visuell identitet er hvordan man bruker logoen, grafiske elementer, fonter, fargepalett, hvilken bildestil man velger etc. Enkelt sagt kan en bedrifts visuelle identitet sammenlignes med din personlige klesstil. Den sier noe om deg, om hvem du er, enten du er bevisst på det eller ikke. For å øke graden av gjennkjenning og merkevarebygging er det av stor betydning å være gjennomført og konsekvent i bruken. 

Identitetsdesign er å finne de “klærne” som passer til deg og som signaliserer hvem du er og hva du kan tilby. Design som får vist hvem du er og hva du står for. Designet er med på å skille selskaper ut fra sine konkurrenter og gi budskapene en form som treffer kundene/målgruppene. I tillegg er en god og bevisst profil med på å skape stolthet og styrke innover i bedriften.

Design som ikke passer til strategi og budskap vil lett kunne forstyrre det du vil ha frem og den profilen du vil bygge opp.

Dette er like viktig for små, lokale bedrifter som for store konserner. Mange små bedrifter har kun en logo som sitt eneste visuelle verktøy, og sliter med å fremstå enhetlig og konsekvent i forskjellige kanaler - det kan være alt fra visittkort, webside, sosiale medier, annonser, emballasje, skilting/kontorlokaler og så videre.

Her er noen kontrollspørsmål du kan stille deg:
- Er min bedrift/merkevare synlig i sitt marked?
- Er bedriften/merkevaren min lett søkbar og tilgjengelig?
- Bruker jeg design som et salgsverktøy?

Ofte er det enkle grep som skal til for å styrke måten du fremstår på. Ta kontakt med oss dersom du tror det er på tide å videreutvikle eller rebrande din bedrifts visuelle identitet, eller hvis du er nystartet og trenger å ta det helt fra scratch. Vi har lang erfaring med identitets- og kommunikasjonsdesign innenfor mange forskjellige bransjer, og har målrettet designkvalitet i fokus.

Foto: Shutterstock

 
Anita Tennbakk